Genom att kombinera välbeprövade öppen källkods-komponenter med en smart arkitektur möjliggör Eikolytics AB för mindre aktörer att arbeta data- och insiktsdrivet i plattformen Eiko. Nu tar Eikolytics in investerare med olika perspektiv för att stärka teamet och på så sätt möjliggöra för fler att nå nya insikter med Eikolytics verktyg. 

Bland investerarna finns bland annat Canucci AB (med grundare Oscar Stege Unger), Piroz Hasanizadeh och Reza Farhang. 

På Canucci jobbar vi redan nära Eikolytics tillsammans med ett antal kunder och vet vilka förmågor de har. Eiko är en effektiv plattform och tillsammans med de fina värderingar som teamet bakom har kan de snabbt hjälpa bolag att utveckla sitt arbete med sin egen data. Detta är och kommer att vara ett måste för alla bolag och organisationer, även mindre. Eiko är därför en trygg och snabb väg in i ett mer databaserat arbetssätt, säger Oscar Stege Unger, grundare och VD på Canucci AB.

Plattformen Eiko är byggd som en enterprise-lösning fast i SaaS-format (Software as a Service). Genom Eiko kan användare på ett enkelt sätt automatisera integration av data, hantera personlig information genom anonymisering och pseudonymisering, och framför allt analysera och visualisera data för att kunna ta insiktsdrivna beslut för sina verksamheter. På det sättet är det möjligt att erbjuda en kostnadseffektiv lösning som gör att organisationer kan komma igång på några dagar, istället för månader – och spara stora belopp.  

– Vi på Eikolytics vill demokratisera insikter. Hur data organiseras och analyseras är i dagens tekniktunga klimat en av organisationens viktigaste tillgång – men att bygga analytiska system kräver en mycket nischad kompetens och oftast är det en oerhört dyr och tidskrävande process, något små och medelstora aktörer sällan har råd med. Det vill vi förändra genom den analytiska plattformen Eiko, säger Siavoush Mohammadi, VD och grundare på Eikolytics AB. 

– Jag har följt bolaget under en tid och är imponerad av grundarna. Dessutom vet jag hur viktigt det är att ha tillgång till lättillgänglig data när man bygger bolag, säger Piroz Hasanizadeh, medgrundare av bl.a. Mirado Consulting och Seguro Canguro. Eikolytics produkt underlättar och effektiviserar arbetet med att ta fram och visualisera data utan att det kostar skjortan.. 

– Vi vill att det ska vara enkelt och kostnadseffektivt att komma igång med analytiskt arbete så att organisationen snabbt kan upptäcka dolda insikter och agera på dessa i nära realtid. Att jobba på det sättet är affärskritiskt, oavsett storlek på bolaget, säger Ali Atighefrosh, CX och medgrundare på Eikolytics AB.

Om Eikolytics AB
Eikolytics grundades år 2017 i Stockholm och har sedan dess hjälpt organisationer och företag att växla upp sitt analytiska arbete. Medarbetarna tillhör Sveriges främsta inom sina respektive fält. Idag består teamet av fem specialister, ett team som nu ska växa med två personer innan året är slut.  www.eiko.se

Om Canucci AB
Canucci AB grundades 2020 av Oscar Stege Unger med Wallenberg Foundations AB som medgrundare. Canucci jobbar med kompetenser från det unika nätverket runt bolaget och deras ägare i kombination med AI för att öka de interna insikterna, engagemanget och identifiera prioriterade områden för att snabba på organisationers förändringsresor. www.canucci.com


För mer information, intervjuer eller förfrågningar kontakta:
Siavoush Mohammadi
VD och medgrundare av Eikolytics AB

Mejl siavoush@eiko.se
Tel +46 722 094 552
LI: linkedin.com/in/siavoush-mohammadi